Reiki/coaching

Aan de geest die stil is, geeft het hele universum zich over.

Lao Tse

Het Japanse woord Reiki wat bestaat uit twee kanji karakters. Rei betekent Universeel. Ki betekent levensenergie. Reiki betekent dus universele levensenergie. Deze energie kun je niet zien, net als de wind of radiogolven is ze  niet zichtbaar. Maar alles wat leeft, wij mensen, dieren, planten etc. heeft een trillingsfrequentie oftewel bestaat uit deze energie. De enige manier om te begrijpen hoe Reiki voelt is een behandeling te ondergaan en te ervaren wat het met jou doet.

Reiki ervaar ik zelf als afkomstig vanuit de bron van onvoorwaardelijke liefde.

Vanuit miijn opleiding tot Holistisch therapeut  ben ik ingewijd tot Reiki Master. Dit houdt in dat alle niveaus voor mijzelf zijn afgerond en ik vanuit een open hart een kanaal mag zijn om deze prachtige universele levensenergie aan jou door te geven en dat ik een Reiki healing op holistisch niveau kan inzetten. D.w.z. op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau.

Je hoeft natuurlijk geen specifieke klachten te hebben om een Reiki behandeling te ondergaan. Je kunt een Reiki behandeling ook  gewoon ondergaan om te ontspannen b.v. in tijden van stress om weer even bij jezelf te komen.

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse healing methode die 2500 jaar geleden al omschreven werd in oude Sanskriet teksten ( Sutra’s ) De Reiki methode werd herontdekt  door Dr. Mikao Usui. Nadat hij lange tijd oude teksten in kloosters bestudeerde uit de geschriften van Boeddha, en als monnik enige tijd teruggetrokken leefde om te  mediteren, herontdekte hij tenslotte de manier om de Reiki energie via handoplegging  door te geven en zo mensen te ondersteunen in hun genezingsproces, bewustwording, persoonlijke  en spirituele groei. Zijn kennis gaf hij door middels onderwijs en de vele mensen die hij heeft ingewijd tot Reiki Master.

Vandaag de dag wordt Reiki volgens het Usui systeem wereldwijd beoefend.

Wat doet Reiki?

Reiki zorgt ervoor dat het lichaam energie krijgt om het eigen herstel proces te stimuleren. Het geeft een diepe ontspanning, verzacht pijn, en werkt helend voor lichaam en geest.  Gedachten komen tot rust, zodat je weer in verbinding komt met jezelf. Omdat Reiki werkt op holistisch niveau, dat wil zeggen op fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel niveau, zal je merken dat je na een aantal behandelingen beter in je vel gaat zitten. Daarom ben ik er voor 100% van overtuigt dat juist door de combinatie van Reiki/Coaching, processen sneller in beweging komen en mogen doorstromen. Vaak merk je dit al na een behandeling. Wanneer er tijdens de behandeling  emoties loskomen is dit op zich alleen maar goed. Ook dit is energie in beweging. Emotion vertaalt vanuit het Engels betekent immers Energy in motion. Dit betekent dat er iets losgelaten mag worden. Een Reiki behandeling werk ook altijd nog wat langer door. Het kan dus  ook zijn dat je in de dagen na de behandeling nog effecten opmerkt.

De Reiki/klankschaalbehandeling.

Tijdens een Reikibehandeling lig je comfortabel  met je kleding aan op de behandeltafel. Eventueel onder een dunne deken als je dit fijn vindt. Wanneer dit fysiek onmogelijk is kan de behandeling ook zittend in een stoel plaats vinden. Vaak werk ik in combinatie met klankschalen.Omdat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat, werkt de trilling van de klankschaal door tot op celniveau. Dit helpt  om spanningen en blokkades los te maken en geeft een aangename ontspanning. Doormiddel van handoplegging op bepaalde posities op of boven het hoofd en lichaam stroomt de universele Reiki energie als vanzelf door naar de plaatsen waar het voor jou op dit moment nodig is. Wat de meeste mensen ervaren is een gevoel van weldadige warmte, kou of tintelingen, sommigen zien kleuren. Het kan ook zijn dat je niets voelt. Reiki doet echter altijd zijn werk, je hoeft er niet in te geloven, maar het is fijn  als je ontspant en je gewoon kunt overgeven.

Reiki op afstand behandeling.

Het klinkt misschien wat vreemd, maar een Reiki behandeling kan ook op afstand plaatsvinden. Het maak voor de universele levensenergie niet uit of je fysiek aanwezig bent. Het gaat voorbij aan tijd of ruimte. Reiki doet gewoon zijn werk. Wanneer er vragen zijn over hoe dit in zijn werk gaat zal ik ze graag voor jouw beantwoorden.

Tarieven

Reiki/coaching                               60/75 min.      € 75,00

Reiki behandeling                              60 min.       € 50,00

Reiki voor kinderen in overleg      

Reiki behandeling op afstand            30 min        € 25,00

Reiki is geen vervanging voor medicatie of elke andere vorm van reguliere gezondheidszorg, maar werkt ondersteunend aan het genezingsproces. Het is een mooie combinatie om sneller door het herstelproces heen te komen. Reiki is geschikt voor zowel volwassenen als voor kinderen.

Bij ernstige klachten/twijfel zal ik jou altijd adviseren om jouw huisarts te raadplegen.