Voetreflextherapie

Balans in lichaam en geest

Mijn opleiding als voetreflexoloog heb ik gevolgd en succesvol afgerond bij de BER (Bond voor Europese Reflexologen)  ik werk  vanuit mijn hart, om bij te dragen aan de gezondheid van anderen.

 

Balans in lichaam en geest.

Ons lichaam is een wereld op zich en heeft een zelf genezend vermogen dat altijd streeft naar harmonie en balans.

Voetreflextherapie(VRT) is een eeuwenoude holistische behandelwijze die al toegepast werd in het oude China, Egypte en bij de indianen in Noord- en Zuid-Amerika. Het is gebaseerd op de visie dat lichaam en geest volmaakt met elkaar verbonden zijn en een geheel vormen. De gedachte erachter is dat “ziek zijn” Het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid.

Op de voeten vinden we tal van reflexpunten en zones die in verbinding staan met diverse organen, klieren, spieren en gewrichten. Door tijdens een VRT-behandeling zachte druk uit te oefenen op deze reflexpunten kan duidelijk worden waar een verstoring zit. Een VRT-behandeling hersteld op zachte en wijze de energiestroom in de meridianen van het lichaam en geeft een prikkel via het zenuwstelsel naar het corresponderende orgaan, klier of weefsel, zodat de energie weer gaat stromen en het zelf genezend vermogen wordt geactiveerd.

Tijdens een behandeling kan het zijn dat niet alleen fysieke maar ook psychische en emotionele aspecten in het genezingsproces betrokken worden. Wat er ook gebeurd, het is allemaal goed, en veilig bij mij. Het is precies, dat waar jij op dit moment behoefte aan hebt en wat jij in vertrouwen mag loslaten.

Om te bepalen of deze vorm van therapie bij jou past is het raadzaam gedurende 4 weken , een maal per week een VRT-behandeling te ondergaan. Zo krijgen we een goed overzicht van het verloop van de behandelingen. Daarnaast werkt een VRT-behandeling heel rustgevend en kan dus ook in tijden van stress eenmalig worden toegepast en helpen om te ontspannen, en weer in balans te komen. Voetreflextherapie is een veilige behandelmethode, kent geen contra-indicaties en is o.a. in te zetten bij:

Migraine

ADHD  

Autisme

Hoog gevoeligheid

Zwangerschap (moeilijke)

Stress/ Burn-out

Chronische ziekten 

Herstel na ziekte, operaties of chemokuur

NB.Voetreflexologen verrichten geen medische handelingen. Het is een mooie combinatie om evt. naast reguliere zorg sneller door een herstelproces heen te komen. In geval van twijfel wordt u altijd doorverwezen naar een arts


 

Wanneer u nog vragen hebt over VRT aarzel dan niet om contact op te nemen. Dat kan via de mail of even te bellen: 026-3610517 Ik zal ze graag voor u beantwoorden.

Kosten consult VRT: € 50,00

Voetreflextherapie is geschikt voor volwassenen en kinderen.